Tisková zpráva - nový prezident GINETEXu

Pan Adam Mansell, výkonný ředitel UK Fashion & Textile Association (UKFT), následuje pana Thomase Rasche z German Fashion.

V úterý, 25. října 2016 v Brně, byl pan Adam Mansell jednohlasně zvolen Valnou hromadou GINETEXu jako prezident mezinárodní asociace pro značení textilu symboly údržby pro další dvouleté období 2016-2018.

​Adam Mansell je výkonným ředitelem UK Fashion & Textile Association (UKFT), která reprezentuje sektor výroby textilu od předení, přes tkaní, pletení až po oděvní výrobky. Do textilního odvětví nastoupil pan Mansell před dvaceti lety a to do Britisch Clothing Industry Association a pokračoval pak v řadě dalších oborových společností jako například British Interior Textile Association, Silk Association of Great Britain, Home Laundering Consultative Council and British Apparel & Textile Confederation. Díky těmto zkušenostem z oděvního a textilního řetězce, má pan Mansell dobrý přehled o všech odvětvích celého průmyslu a to od designu, před dodavatele textilních materiálů a potřebných komponentů, velkoobchodníky až k výrobcům a maloobchodníkům.

„Jsem velmi potěšen, že mohu být prezidentem GINETEXu. Značení textilu symboly údržby je živou součástí oděvního průmyslu. Správné značení může prodloužit oděvům životnost stejně jako spotřebitelům užít si to nejlepší z jejich oblečení. Tak, jak se módní odvětví stává komplexnější, tak se i zkracuje oděvní cyklus a proto je důležité, aby GINETEX a jeho členové úzce spolupracovali se svými partnery prostřednictvím dodavatelského řetězce. Velmi rád bych poděkoval odcházejícímu prezidentovi panu Thomasi Raschovi za jeho vynikající práci za poslední dva roky. Thomas dosáhl výrazného růstu GINETEXu a já osobně doufám, že budu schopen pokračovat v jeho práci a to získáním nových členských zemí, prací s globálními členy a obchodními společnostmi s cílem dosáhnout jeden systém značení textilu pro celý svět“.

Kolektivní členové SOTEX GINETEX CZ

Asociace textilního-oděvního a kožedělného průmyslu

Asociace prádelen a čistíren ČR

Svaz obchodníků textilním, oděvním a kožedělným zbožím